Schouwen aan Zee


Het mooiste stukje strand van NederlandVereniging van Strandexploitanten Schouwse kust

Genieten op het strand? Dat doet iedereen anders. Daarom gaat u in de Westhoek van Schouwen-Duiveland naar uw eigen type strand.
Er zijn natuurstranden, familiestranden, (water)sportstranden en gecombineerde stranden. Voor de natuurliefhebbers zijn er natuurstranden. Ook zijn er twee kleinere naturistenstranden. Elk strandtype heeft een eigen kleur op de kaart.

U wilt genieten, uw buren op het strand ook. Om daar rekening mee te houden en de natuur te sparen, gelden er regels die u vindt bij elke strandovergang. De regels (die met pictogrammen op de borden staan aangegeven) kunnen per strandtype verschillen; op deze website staat een helder overzicht wat wel en niet mag op elk strandtype.

Met mooi weer bent u niet de enige die naar het strand wil en parkeren aan het strand is niet gratis. Kom daarom met fiets, of parkeer uw auto bij het Recreatie Transferium Renesse. Hier vindt u 900 gratis perkeer- plaatsen op loopafstand van het centrum. Van april tot half september rijd u gratis met de bus naar de campings en de stranden.

Toegangkelijk

Mindervalide? U kunt voor €2,50 gebruik maken van de strand express, uitgerust met rolstoellift. Deze rijdt van mei t/m september bij drie overgangen tot aan de stranden van Renesse en Scharendijke, melden 2 uur tevoren bij Taxicentrale Renesse (0111-463100). Bij verschillende strandpaviljoens kunt u ook gratis een Strandjutter (strandrolstoel) lenen en uw eigen rolstoel veilig achterlaten. De uitgebreide informatiefolder vindt u op www.schouwen-duiveland.nl

De voordelta

Genieten van strand en zee in een groots natuurgebied? Dat doe je op Schouwen-Duiveland!
De zee hier maakt deel uit van het uitgestrekte en beschermde natuurgebied de ‘Voordelta’.
Dieren gebruiken de ondiepe wateren, droogvallende platen en slikken als voedsel- en trekplaats. Voor veel vogels, vissen en zeehonden is de Voordelta dé plek om hun jongen groot te brengen en bij te tanken tijden de trek. Daarom zijn er rustgebieden voor de dieren en is het aangewezen als Natura 2000-gebied.

Eén van die rustgebieden ligt voor de kust bij Renesse: de Middenplaat. Hier rusten bij eb tientallen zeehonden. Een prachtig schouwspel, dat je vanaf het strand prima kunt zien.
De vele trekvogels die in de duinen van Schouwen-Duiveland broeden, zoeken hun voedsel in de Voordelta.

Zeker in mei en juni zie je ze heen en weer vliegen.
Meer weten? www.voordelta.nl

Stacks Image 7

Het weer

Foto’s uit Schouwen-Duiveland